Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Artikkel

1. juni - 31. august

Sommerles går mot slutten!

Sommerles2018

Sommerles går mot slutten, men det er ennå tid til å lese og registrere bøker! Og ikke minst sikre seg premier!

Går du i 1. - 7. klasse? (Høstens skolestartere kan også være med.) Bli med på Norges kuleste sommerlesekampanje! Sommerles er godt i gang, men kampanjen varer ut august, så du har ennå god tid til å være med! 

 

Sommerles er bibliotekenes lesekampanje for barneskoleelever i sommerferien. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august. Deltakerne samler XP (poeng) ved å løse oppgaver, stikke innom det lokale biblioteket for å hente kodeord, og fremfor alt, lese og registrere så mange bøker de bare orker i løpet av sommerferien! I år får deltakerne dessuten eksklusiv tilgang til en spesialskrevet Sommerles-fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. 

Deltakerne vinner digitale troféer i tillegg til små premier de henter på biblioteket. Det er mange forskjellige premier å velge mellom, og deltakerne får beskjed når de har samlet nok XP til å hente en premie.

Du kan lese hva som helst av bøker! Du kan også lytte til lydbøker eller bli lest for av mamma, pappa eller noen andre som er flinke til å lese. Hvis du vil ha lesetips er det bare å ta en tur til biblioteket og spørre de som jobber der. De er kjempeflinke til å finne bøker til deg! 

Det som ikke godkjennes på Sommerles er aviser (med unntak av Aftenposten jr.), oppslagsverk (som for eksempel leksikon og atlas) og blader (for eksempel Julia, Wendy, Bamse og Donald). Ellers er det lov å registrere alt av pocket-bøker og bøker med tekst, bilde eller tegneserier! 

Du kan lese bøker på andre språk enn norsk også. Det er ikke så mange utenlandske bøker i bokdatabasen, men de kan legges inn manuelt og godkjennes av en bibliotekar. 

Les i vei! 

Tips en venn
Kontakt oss!