Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Artikkel

Tirsdag 8. oktober kl. 19.00 - 20.30

Litterær samtale med Stien og Gabrielsen

Laila og Gøhril

Laila Stien og Gøhril Gabrielsen er ute på miniturné i Finnmark i oktober, for å snakke om forfatterskapene sine. På Alta bibliotek vil bibliotekleder Sonja-Kristin Granaas være ordstyrer.

Turnéen arrangeres av Finnmark fylkesbibliotek og er i forbindelse med Bokåret 2019.

Arrangementet er åpent for alle og gratis. Enkel bevertning.

Velkommen!

 

Laila Annie Stien (født i Hemnes 16. mai 1946) er en norsk forfatter og oversetter. Stien er vokst opp i Rana, og har i mange år vært bosatt i Finnmark. Hun er først og fremst kjent som novellist. Novellene hennes er enkeltvis oversatt til en rekke språk. Stien har også utgitt diktsamlinger og flere barnebøker.

Utover sitt eget forfatterskap, har hun oversatt og gjendiktet flere samiske forfattere til norsk, som Nils-Aslak Valkeapää, og redigert antologier med moderne samisk litteratur. Stien har studert etnologi, samisk og sosialantropologi. I 2015 ble Laila Stien utnevnt til æresdoktor ved UiT, Norges arktiske universitet for sitt forfatterskap og oversettelsesarbeid fra samisk.
---------------------------------------------
Gøhril Gabrielsen (født 1961) er oppvokst i Honningsvåg, Kirkenes og Lakselv. Hun har siden bodd i Harstad, Hammerfest og Stavanger, og fra 1990 på Nesodden utenfor Oslo. Gabrielsen er utdannet sykepleier (Hammerfest Sykepleierhøyskole) og tekstforfatter (Westerdals School of Communication).

Gabrielsens debutroman Unevnelige hendelser (2006) ble belønnet med Aschehougs debutantstipend. I 2010 mottok hun Tanum kvinnestipend. Hun har senere mottatt Amalie Skram-prisen (2016) for sitt forfatterskap og Havmannprisen for Ankomst (2017).

Tips en venn
Kontakt oss!