Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Artikkel

Bokpresentasjon onsdag 14. mars kl. 12.00-13.00

Johanne Sundby: Hundekjøring

Johanne Sundby

Johanne Sundby presenterer boka "Hundekjøring : for oss som ennå ikke har vunnet Finnmarksløpet" på Alta bibliotek onsdag 14. mars kl. 12.00. 

Sundby stilte selv til start i 500 kilometeren i årets utgave av Finnmarksløpet. 

Johanne Sundby er professor i samfunnsmedisin og lege/gynekolog, har kjørt hund i 20 år, og har deltatt i mange av løpene som arrangeres. Hun er opptatt av hundehelse og hundevelferd, men har ikke ambisjoner om å vinne de lange løpene. 
Hun har vært aktiv i hundekjøringsorganisasjoner, vært med og arrangert samlinger og løp, og har i mange år skrevet i bladet «Hundekjøring» og «Huskybladet». Hun eier 12 trekkhunder. 

Dette er en bok om trekkhunder og hundekjøring. Den er tenkt som en samling informasjon til folk som vil få hundene sine til å trekke slede, ski og pulk, eller sykkel og vogn. 
 

Målgruppen til boka er deg som tenker å dra på turer med hundene, eller som vil kjøre løp, eller som er fascinert av de store løpene som Finnmarksløpet og Iditarod. Boken omtaler hundekjøringens historie, hundetyper, hundeorganisasjoner og regler, og mange tips om trening, utstyr, helse, løp og turer. 
 

Marte Stensland Jørgensen er bokens fotograf, som også har kjørt mange hundeløp i Norge og Sverige, og vant bronsemedalje i VM i langdistanseklassen for sibirsk husky i Finnmark i 2015.

Velkommen!

Tips en venn
Kontakt oss!