Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem 

Nyheter og kunngjøringer

Sommerles2020

1. juni - 31. august

Sommerles starter 1. juni

2020-05-28

Sommerles.no er bibliotekenes digitale lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august.

sommerles.no registrerer du bøkene du leser, samler poeng, får kule premier og lesetips, leser den eksklusive Sommerles-fortellingen, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser! 

Deltakerne kan lese hva som helst av bøker! De kan også lytte til lydbøker eller bli lest for av mamma, pappa eller noen andre.

Du kan bruke det samme brukernavn som i fjor, eller lage et nytt. 

Les i vei fra 1. juni! 

Nasjonalt lånekort

Digitalt nasjonalt lånekort lansert

2020-03-26

Nasjonalbiblioteket lanserer et digitalt nasjonalt lånekort!

Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe seg ved å registrere seg på nb.bib.noTjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). 

Som digital nasjonal låner har man tilgang til nasjonale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib. For å få tilgang til tjenester ved lokalt bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.

Du finner det her: https://nb.bib.no/cgi-bin/m2

Leite, Liss Jacobsen

Hvordan installere BookBites til barna?

2019-11-28

Hvordan kan du installere BookBites slik at ungene kan lese bøker på nettbrettene eller mobiltelefonene sine? Det er litt plundrete, men det går.

1) Man må opprette barnets BookBites-konto med en e-post som ikke er koblet til noen annen BookBites-konto fra før. Har du som foresatt koblet til din e-post til BookBites, kan du altså ikke bruke din egen. Mange barn har ikke egen e-postadresse, men da får man bare lage en, og eventuelt la være å bruke den til noe.

2) Man må også ha lånenummer og PIN-kode. Lånenummeret står bak på lånekortet. Hvis man ikke har lånekort, eller har mista det, kan man ta kontakt med biblioteket på tlf. 78 45 58 50 på hverdager mellom kl. 10 - 15.30, så får man hjelp. Man kan eventuelt lage PIN-kode selv, ved å gå inn på denne sida: https://alta.bib.no/cgi-bin/mappami?mode=sendpskjema og skrive inn lånenummeret der.

Når man har en e-postadresse, lånernummer og PIN-kode, er man klar til å opprette BookBites-konto for barnet. Se her: https://youtu.be/7UAham95kUA

Lykke til!

Karanteket

Karanteket - bibliotekenes digitale tilbud

2020-03-23

Med stengte bibliotek landet over, må bibliotekene nå ut til sine brukere på nye måter. Nordland fylkesbibliotek har derfor i samarbeid med Meieriet bibliotek utviklet Karanteket, en samleside over digitale bibliotektjenester hvor du finner blant annet filmer, e-bøker, kurs og podcaster hjemmefra - helt gratis.

Du får tilgang til tjenestene med Nasjonalt lånekort. Du logger på med ditt lånekortnummer og PIN-kode, som du får fra ditt bibliotek. 

Karanteket finner du her: https://karanteket.no/

Verdens bokdag

Torsdag 23. april

Verdens bokdag

2020-04-22

Alta bibliotek markerer Verdens bokdag i morgen, torsdag 23. april, selv om det fysiske biblioteket er stengt. 

I løpet av dagen skjer det flere ting: Digital eventyrstund med Annelene, boktips på Instagram og vi har fått hilsen fra Villmarksbarna, som er ute med en ny bok og snakker litt om den. Og litt til. Følg med!

Eventyrstund

Fredag 13. mars kl. 11.00 - 11.30

Eventyrstund

2019-08-27

Hver fredag kl. 11 – 11.30 har Annelene og Monica, barne- og ungdomsbibliotekarene våre, eventyrstund for barnehagene og andre interesserte her på Alta bibliotek. Hver uke blir det nye historier og fortellinger. Historiene formidles med stor innlevelse, kreativitet og glede. Det fortelles, synges og rappes.

Velkommen til små og store!

Ellinor Rafaelsen

Tirsdag 17. mars kl. 18.00 - 19.00

Boksignering med Ellinor Rafaelsen

2020-03-03

Ellinor Rafaelsen er forfatteren som har skrevet flest norske romanserier, og nå er første bok i hennes rykende ferske serie EVELINAS DRØMMER i salg!

Møt forfatteren, forlagsfolk og andre lesere, og få med deg en GRATIS, signert bok. Ellinor forteller om sitt forfatterskap og leser utdrag fra boken.

Enkel servering med kaffe, te og boller! Velkommen!

Poesidagen 2020

Tirsdag 17. mars kl. 19.00 - 20.00

Verdens poesidag: høytlesning av dikt

2020-03-03

Alta bibliotek markerer Verdens poesidag. Selve dagen er lørdag 21. mars, men vi markerer den allerede tirsdag 17. mars kl. 19 - 20 på biblioteket.

Vi inviterer alle som har lyst til å lese 1-2 dikt hver. Det være seg egne dikt eller andres. Du kan naturligvis bare komme for å høre på også.

Lyst å være med? Send gjerne en epost til Stine Ballovarre, stba@alta.kommune.no

Jevnet med jorden

Torsdag 19. mars kl. 19.00 - 20.30

Foredrag: Jevnet med jorden

2020-03-03

Alta bibliotek inviterer, i samarbeid med Folkeakademiet i Hålogaland, til foredrag med forfatter og journalist Per Kristian Olsen.

Høsten 1944, da de tyske styrkene på nordfronten måtte trekke seg tilbake, tok de i bruk den brente jords taktikk i Finnmark og Nord-Troms. En hel landsdel ble jevnet med jorden og befolkningen tvangsevakuert, med enorme menneskelige omkostninger.

Enkel servering. Velkommen!

BrianAJackson

Tirsdag 24. mars kl. 12.30 – 13.30

Helsekafè: Å LEVE med sorgen - som etterlatt etter selvmord

2019-09-05

Tirsdag 24. mars kl. 12.30 snakker Ruth Eili Ruud, landsstyremedlem og fadder LEVE Finnmark, om å LEVE med sorgen som etterlatt etter selvmord.

LEVE er en landsdekkende organisasjon med formål om å gi støtte etterlatte og berørte ved selvmord, og å bidra til å forebygge selvmord gjennom åpenhet, opplysningsvirksomhet og politisk arbeid.

Frisklivssentralen i Alta arrangerer Helsekafé i samarbeid med Alta bibliotek. Dette er et sosialt møtested med helsefokus, der vi snakker om ulike helseaktuelle temaer. ​​

Arrangementet er gratis. Velkommen!