Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem 

Nyheter og kunngjøringer

God+påske-korona

God påske!

2020-04-08

Biblioteket er stengt i påska og det gjelder også det selvbetjente biblioteket.  

Vi tilbyr take away-bibliotek etter påske også. 

God påske til alle våre lånere! 

Bibliotekhjerte

Take away-bibliotek

2020-04-03

Gladmelding om take away-bibliotek!

 

Alta bibliotek er fremdeles stengt, men i dag har vi fått tommelen opp fra kommuneoverlegen om å tilby take away-bibliotek! 

 

OBS! Vi tar kun imot bestilling på bibliotekets egne bøker, inntil videre har vi ikke mulighet til å låne fra andre bibliotek.

 

Siste dag for bestilling før påske er tirsdag 7. april kl. 14.00. 

 

Har du allerede bestilt bøker, eller har bøker til avhenting i biblioteket, har du nå mulighet til også å hente disse i tidsrommet 11.00 - 14.00. 

 

Vi tilbyr også hjemkjøring om du ikke kan komme til biblioteket selv. 

Korona

Biblioteket er stengt og alle arrangement er avlyst!

2020-03-12

Alta bibliotek holder stengt inntil videre. Det betyr at vårt selvbetjente bibliotek også er stengt.

Behold lånt materiale hjemme selv om lånetid er gått ut, vi sender ikke ut purringer. Reserverte bøker blir stående til vi åpner igjen. 

Har du spørsmål, er vi tilgjengelig i vår kontortid på hverdager kl. 10.00 - 15.30 på epost biblioteket@alta.kommune.no eller telefon 78 45 58 50.

Alle arrangement på biblioteket utgår, naturlig nok. Dette inkluderer våre faste poster: språkkafé, eventyrstunder, klassebesøk, bibliotek&baby og helsekafé.

Vi anbefaler alle å holde seg oppdatert om korona på Alta kommunes hjemmeside.

Nasjonalt lånekort

Digitalt nasjonalt lånekort lansert

2020-03-26

Nasjonalbiblioteket lanserer et digitalt nasjonalt lånekort!

Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe seg ved å registrere seg på nb.bib.noTjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). 

Som digital nasjonal låner har man tilgang til nasjonale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib. For å få tilgang til tjenester ved lokalt bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.

Du finner det her: https://nb.bib.no/cgi-bin/m2

Leite, Liss Jacobsen

Hvordan installere BookBites til barna?

2019-11-28

Hvordan kan du installere BookBites slik at ungene kan lese bøker på nettbrettene eller mobiltelefonene sine? Det er litt plundrete, men det går.

1) Man må opprette barnets BookBites-konto med en e-post som ikke er koblet til noen annen BookBites-konto fra før. Har du som foresatt koblet til din e-post til BookBites, kan du altså ikke bruke din egen. Mange barn har ikke egen e-postadresse, men da får man bare lage en, og eventuelt la være å bruke den til noe.

2) Man må også ha lånenummer og PIN-kode. Lånenummeret står bak på lånekortet. Hvis man ikke har lånekort, eller har mista det, kan man ta kontakt med biblioteket på tlf. 78 45 58 50 på hverdager mellom kl. 10 - 15.30, så får man hjelp. Man kan eventuelt lage PIN-kode selv, ved å gå inn på denne sida: https://alta.bib.no/cgi-bin/mappami?mode=sendpskjema og skrive inn lånenummeret der.

Når man har en e-postadresse, lånernummer og PIN-kode, er man klar til å opprette BookBites-konto for barnet. Se her: https://youtu.be/7UAham95kUA

Lykke til!

Polylino

GRATIS I 30 DAGER

Polylino - en flerspråklig digital bildeboktjeneste for barnehagene

2020-03-23

Polylino er et flerspråklig lese- og lydbokverktøy for barnehager, som gir tilgang til et stort utvalg fantastiske bildebøker på over 50 forskjellige språk.

Det er et meget godt verktøy til å jobbe med flere sentrale punkter i rammeplanen hva angår språkutvikling, flerspråklighet og digital kompetanse.

Polylino ønsker at alle barn skal få tilgang til å lytte og lese gode barnebøker på sitt språk. Også nå i korona-tider. Derfor gir de alle foresatte med barn i barnehagen GRATIS tilgang til "Polylino Home” de neste 30 dagene.

Karanteket

Karanteket - bibliotekenes digitale tilbud

2020-03-23

Med stengte bibliotek landet over, må bibliotekene nå ut til sine brukere på nye måter. Nordland fylkesbibliotek har derfor i samarbeid med Meieriet bibliotek utviklet Karanteket, en samleside over digitale bibliotektjenester hvor du finner blant annet filmer, e-bøker, kurs og podcaster hjemmefra - helt gratis.

Du får tilgang til tjenestene med Nasjonalt lånekort. Du logger på med ditt lånekortnummer og PIN-kode, som du får fra ditt bibliotek. 

Karanteket finner du her: https://karanteket.no/

Eventyrstund

Fredag 13. mars kl. 11.00 - 11.30

Eventyrstund

2019-08-27

Hver fredag kl. 11 – 11.30 har Annelene og Monica, barne- og ungdomsbibliotekarene våre, eventyrstund for barnehagene og andre interesserte her på Alta bibliotek. Hver uke blir det nye historier og fortellinger. Historiene formidles med stor innlevelse, kreativitet og glede. Det fortelles, synges og rappes.

Velkommen til små og store!

Bibliotek og baby

Tirsdag 17. mars kl. 12.00 - 13.30

Bibliotek og baby: Omsorg, lek og læring fra et pappa-perspektiv

2018-07-19

Dagens tema: Omsorg, lek og læring fra et pappa-perspektiv. 

Torstein Estensen, ved barnehageutdanningen ved UiT Alta, tar turen til Bibliotek og baby for å snakke om omsorg, lek og læring ut fra et pappa-perspektiv.

Velkommen til små og store!

Ellinor Rafaelsen

Tirsdag 17. mars kl. 18.00 - 19.00

Boksignering med Ellinor Rafaelsen

2020-03-03

Ellinor Rafaelsen er forfatteren som har skrevet flest norske romanserier, og nå er første bok i hennes rykende ferske serie EVELINAS DRØMMER i salg!

Møt forfatteren, forlagsfolk og andre lesere, og få med deg en GRATIS, signert bok. Ellinor forteller om sitt forfatterskap og leser utdrag fra boken.

Enkel servering med kaffe, te og boller! Velkommen!