Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Artikkel

Torsdag 30. november kl. 18.00 - 19.00

Forfattersamtale: Bernhard L. Mohr

Bernhard Mohr

Bernhard L. Mohr i samtale med Marit Bjerkeng: "Hvorfor stemmer russerne på Putin?" 

I 2006 flyttet forfatteren til Moskva – en enslig nordmann på en russisk arbeidsplass på en tid da mange ennå anså at en demokratisk utvikling i Russland var både mulig og sannsynlig.

 

Ti år etter drar han tilbake for å møte de gamle kollegene for å få svar på det ene overskyggende spørsmålet: Hvorfor stemmer russerne på Putin? Hvorfor fortsetter de å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime?

Bernhard L. Mohr er i dag forlagsredaktør i Cappelen Damm, han har jobbet som journalist med publikasjoner i E24.no, VG, Morgenbladet, Aftenposten med flere.

Marit Bjerkeng er ekspert på russisk litteratur, russiske forfattere og oversettelse fra russisk til norsk. Hun har selv oversatt en rekke russiske forfattere, som Ljudmila Ulitskaja, Isaak Babel og Mikhail Sjisjkin. Marit arbeider med formidling av russisk litteratur og kultur, og er særlig interessert i ny russisk litteratur. 

Marit er blitt pensjonist, men har fremdeles mange jern i ilden. Før var hun dosent i russisk ved det som het Høgskolen i Finnmark, deretter UiT – Norges arktiske universitet, i Alta.

Arrangementet er gratis. Enkel bevertning.

Velkommen!

Tips en venn
Kontakt oss!