Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Artikkel

Flyplassbiblioteket på Alta lufthavn!

Ny melding til alle reisende: Vi har fylt på Flyplassbiblioteket på Alta lufthavn!

Flyplassbiblioteket består av en hylle med bøker for både barn, ungdom og voksne. Her kan du låne en bok til å lese mens du venter eller ta med deg en bok på turen. 

DSC_0361 SK beskjært.jpg

Flyplassbiblioteket: Bibliotekleder ved Alta bibliotek, Sonja-Kristin Granaas, er fornøyd med hylla.          (FOTO: Stine Ballovarre, Alta bibliotek)

Har DU en privat bok som du er ferdig med og du tenker andre kan få glede av? Legg den bare igjen i hylla. Og plukk med deg en ny!

Du kan og laste ned e-bøker fra Finnmarksbibliotekenes rikholdige e-bokutvalg. Til det siste trenger du lånekort. Følg bare instruksjonene. 

Alta bibliotek har fylt hylla på Alta lufthavn med et variert utvalg av bøker for voksne, ungdom og barn. Flyplassbibliotekene er et samarbeid mellom Avinor, folkebibliotekene i Finnmark og Finnmark fylkesbibliotek. Alle Finnmarks 11 flyplasser vil etterhvert få en slikt lite flyplassbibliotek. 

Prosjektet er unikt både i nasjonal og internasjonal målestokk, og kommer som et resultat av det treårige prosjektet Finnmarksbibliotekene, som er støttet av Nasjonalbiblioteket. Innsatte i Vadsø fengsel har snekret de fine hyllene.

Tusen takk til lufthavnsjef Charles Kristiansen, driftsjef Jens-Martin Nerdal og personalet i sikkerhetskontrollen ved Alta lufthavn som velvillig slapp oss igjennom, selv med skarp saks og diverse annet, sånn at vi kunne sette opp Flyplassbiblioteket! :-)

Har du lyst å fortelle hvor boka tok veien? Del gjerne bilde av boka i Instagram. Bruk taggene #finnmarksbibliotekene #flyplassbibliotek :-) 

God tur!

Tips en venn
Kontakt oss!