Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Artikkel

Tirsdag 15. oktober kl. 19.00–20.30

Den mørke hemmeligheten i Tysfjord

Den mørke hemmeligheten

Som en del av Bokåret 2019 inviterer Alta bibliotek og SMISO Vest-Finnmark (Senter mot incest og seksuelle overgrep) til samtale om "Den mørke hemmeligheten i Tysfjord."

"Liv", ett av ofrene i Tysfjord-saken, kommer til Alta bibliotek og forteller sin historie. SMISO (Senter mot incest og seksuelle overgrep) Vest-Finnmark vil være samtalepartner.

«Tysfjordsaken», der 11 personer stod frem om seksuelle overgrep i Tysfjord i 2016 har vakt stor oppsikt. Det ble avdekket 151 saker som omhandlet seksuelle overgrep. 43 var voldtektssaker, mens 40 saker omhandlet seksuell omgang med barn under 14 år. De eldste sakene er datert til 1954 og svært mange av dem er foreldet.

Overgrep, både psykiske og fysiske, skjer i alle samfunnslag, blant alle folkeslag og kulturer. Å snakke og få søkelyset på dette er viktig. Ikke bare for å hele sår som et helt folk har, men individets, og for samfunnet. Å høre historier som "Liv"s historie er smertefull, vond å ta inn over seg, uvirkelig men uhyre viktig å lytte til.

«Liv» har gjestet Skavlan og vært på VGnett.

Gratis inngang.
Enkel servering.
Velkommen!

Tips en venn
Kontakt oss!