Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Artikkel

Onsdag 1. november kl. 19.00 - 20.00

Alf R. Jacobsen: Skjebnehøst Nord-Norge 1944

Skjebnehøst

Velkommen til bokpresentasjon, der forfatter Alf R. Jacobsen tar for seg krigens dramatiske sluttfase i nord. 

Krigsdokumentar på sitt sterkeste, levende formidlet og basert på omfattede arkivstudier og vitnesbyrd fra frontlinjen. Nord-Norge får en stadig mer sentral plass i vår nasjonale forståelse av krigsårene. 

Han signerer også boka i forkant på ARK bokhandel på Amfi fra kl. 17.

 

At Hitler regnet Nordfronten som sitt skjebneområde, sier også sitt om hvor høyt dette krigsteateret ble prioritert. Da tyskerne mot slutten av krigen ble tvunget til retrett, økte dramatikken, usikkerheten og lidelsene. Ikke minst ble Hitlers ordre om tvangsevakuering et mørkt kapittel for den nordnorske befolkningen.

Alf R. Jacobsen begynte i år 2000 den moderne og dokumentariske fornyelsen av historien om krigen i Nord-Norge, basert på detaljerte kildestudier og intervjuer med overlevende. I de senere årene har forfatteren fortsatt arbeidet og gjort nye undersøkelser i arkiver i USA, Tyskland, Russland, England, Finland, Sverige og Norge, og funnet en hel serie nye dokumenter som kaster lys over sluttfasen slik den utspilte seg i Nord-Norge sommeren og høsten 1944. 

Skjebnehøst bygger på kunnskaper Jacobsen har samlet gjennom mer enn 20 års kildestudier. Boken vil bli et hovedverk i hans forfatterskap og gi et unikt innblikk i de dramatiske begivenhetene som fant sted i nord.

Arrangementet er gratis. 
Enkel bevertning.

 

 

Tips en venn
Kontakt oss!